Moeders met een rugzakje

Gepubliceerd op 6 oktober 2019 om 12:48

Mijn allereerste blog voor een echte website (love2bemama)  Al jaren volg ik alle blogs (nouja, de meeste dan). Eindelijk een website waarbij niet alle moeders helemaal perfect zijn, niet altijd weten wat ze aan het doen zijn en er eerlijk voor uit durven komen. Wat ik dan wel jammer vind zijn de reacties van ‘de perfecte moeders’ op de blogs. Moeders die het nodig vinden om even van zich te laten horen en jou een rotgevoel aan willen praten. Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen: ik ben niet perfect. Sterker nog, ik ben verre van perfect en het grootste gedeelte van de dag weet ik niet of ik het goed aanpak…

 

Britt, de niet perfecte moeder

 

Ik ben dus Britt. De niet perfecte moeder van drie super knappe jongens van 5, 3 en 2 en sinds zes weken hebben we daar een dochter en mogen toevoegen.  Samen met mijn man, waarmee ik nu elf jaar samen ben en ruim vijf jaar getrouwd, proberen we de boel in ons zeer drukke leven te runnen. 

 

Mijn man heeft een drukke baan waarbij hij zo’n vijftig uur per week van huis is en ik werk als doktersassistente op een huisartsenpost. Dat houdt in dat ik alleen avonden, nachten en weekenden werk. Op dit moment ben ik nog met zwangerschapsverlof maar eigenlijk heb ik het nu nog drukker dan wanneer ik werk. Respect voor alle moeders die thuis zijn bij hun kids! 

 

Trotse moeder

 

Waarom ik niet perfect ben? Ik ben dus zo’n moeder die haar kinderen soms de hele dag in pyjama rond laat lopen, ze een middag voor de tv zet omdat ik rust nodig heb en ik kook niet dagelijks aardappelen, groente en vlees. Heel vaak maak ik het mijzelf makkelijk. Maakt mij dat per definitie een slechte moeder? Ik denk van niet maar daar verschillen de meningen wel over. Ik ben ook niet die perfecte moeder die gestyled op het schoolplein staat. Niet op hakken en in de make-up. Ik ben zo’n moeder die blij is dat ze het überhaupt gehaald heeft om op school te komen.

 

Maar als niet perfecte moeder ben ik mega blij als ik mijn jongens uit school haal ze vrolijk op mij af komen rennen. Ik ben hartstikke trots als mijn jongste zoon iets gebouwd heeft met blokjes en ik ben tot over mijn oren verliefd als mijn dochter een stuip-glimlach laat zien terwijl ze aan de borst drinkt. 

 

Moeder met een rugzakje

 

Ik ben een moeder met een behoorlijke rugzak; ik heb veel meegemaakt en ik probeer dit nu allemaal een plekje te geven. Er is schaamte voor mijn psychische problemen en schaamte dat ik niet 100% lekker in mijn vel zit terwijl ik alles bezig om gelukkig te zijn.

 

In mijn blogs wil ik aandacht geven aan de problemen waar ik tegenaan loop in het moederschap, het vrouw zijn, dochter zijn, vriendin zijn en vooral Britt zijn. Met de commentaren, die ik ongetwijfeld zal krijgen, ga ik proberen om te gaan. Hier wil ik van leren en inspiratie uithalen voor mijn volgende blogs. Dus… Kom maar op! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.