Mijn droom, mijn wens, mijn hoop...

Gepubliceerd op 1 mei 2021 om 14:30

Het is inmiddels al een paar jaar geleden dat ik mijn diagnose kreeg. Een gesprek dat ik me nog kan herinneren als de dag van gisteren. Ik had echt het idee dat die dame, die tegenover me zat, het over een heel ander persoon had. Ik had het allemaal toch onder controle? Ik hield van eten? Ik kon vroeger niet genoeg krijgen van lekker eten, gewicht was nooit iets waar ik me mee bezig had gehouden? Hoe had dit zo kunnen veranderen?

 

Na dit lange gesprek liep ik samen met mijn man naar buiten. Hand in hand, beide even in ons zelf gekeerd. Ik herinner me nog goed dat ik tegen hem zei dat als ik dit zou overwinnen, dan wilde ik anderen hiermee helpen. Ik wist de cijfers, ik had ze al horen langskomen. Het cijfer dat volledig hersteld van een eetstoornis had me laten schrikken? Hoe kan dit? Hoe kan ik zorgen dat ik bij dat enorm lage cijfer hoor? Terwijl dit door mijn hoofd ging, schreeuwde er een eetstoornis dat me dit toch niet zou lukken, ik kon toch niets, dit ging me niet lukken, waarom zou ik het dan in godsnaam proberen?

 

Mijn motivatie om te herstellen was heel groot, mijn angst om te herstellen was vaak zelfs nog groter. Deze tweestrijd bleef dagen, weken, maanden en jaren doorgaan. Ik wist mijn doelen, ik wist wat ik gezegd had en dat was een enorme stok achter de deur!!

 

Nu, anno 2021, ga ik een deel van mijn droom, van mijn wens laten uitkomen. In Juni zal mijn verhaal gedeeld worden in de vorm van een boek. Een deel van dit boek is al geschreven in de tijd dat ik poliklinische hulp kreeg, daarna dagbehandeling, een opname in een kliniek, maar nog was het eetstoornis verhaal niet ten einde. Het laatste gedeelte heb ik in fases geschreven in het afgelopen jaar. 

Ik neem je mee in mijn hoofd, in mijn angst en in mijn strijd. Ik laat je zien hoe gemotiveerd en bang je tegelijk kunt zijn? Hoeveel je van anderen kunt houden en tegelijk zo egoistisch dat het niet lukt om iets te veranderen. Ik neem je mee in de veranderingen in mijn persoonlijkheid. Ik laat je zien hoe ik van gelukkige, vrije, gezellige moeder naar een depressieve, huilende, niet-meer-weten-hoe-verder moeder en vrouw veranderde. Ik veranderde van sociaal naar geisoleerd en van Britt naar slechts een schim van haar. 

 

Wil je mijn verhaal lezen? Wil je weten hoe een eetstoornis "werkt"? Wil je lezen hoe groot mijn strijd in de kliniek was? Wil je weten hoe en of ik uiteindelijk mijn eetstoornis heb kunnen vernietigen? Of wil jij gewoon als één van de eerste mijn boek in je boekenkast hebben staan?

Je kunt mij een email sturen waarin je aangeeft dat je graag op de hoogte blijft van de vorderingen rondom mijn boek. Je zult dan rondom de release-datum een mailtje ontvangen met alle informatie over hoe jij het boek kunt pre-orderen. 

 

Met mijn boek hoop ik dat er een iemand rondloopt die door mijn verhaal te lezen, gaat snappen dat de eetstoornis geen vriendelijk iets is, dat de eetstoornis gouden bergen beloofd maar een je in een hel duwt. Dat een eetstoornis WEL te overwinnen is en dat je die weg niet alleen hoeft te bewandelen. Samen wandelen is veel fijner, gezelliger en makkelijker.

 

Twijfel je nog? Heb je nog vragen?  Stuur mij gerust een berichtje en dan kom ik bij je terug!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.