Gastblog Janneke: Mijn lichaam

Gepubliceerd op 6 november 2021 om 09:19

Mijn lichaam

Jouw lichaam

 

Het menselijk lichaam. Biologisch gezien vooral bedoeld om, met een goedwerkend hart, mensen in leven te houden en met benen die werken, mensen voort te bewegen. Oh, en om voort te planten, niet te vergeten.

 

Toch staan wij in de huidige tijd niet meer vaak stil bij hoe het werkt en wat het allemaal voor ons doet, maar focussen we vooral op hoe het uitziet. Voor velen betekent dit dat het slank en strak moet zijn en als het niet aan deze wens voldoet, komen er gedachten in ons hoofd, die ons vertellen dat we hier snel iets aan moeten veranderen. 

 

Het is in onze maatschappij namelijk de norm geworden: Slank en strak. We worden dagelijks via   reclames en op social media doodgegooid met mensen die zich bezighouden met sport en voeding en hun ‘perfecte’ lichamen. Dat zijn zogenaamd de mensen die écht gelukkig zijn en het gemaakt hebben in het leven. Geluk en slank zijn, gaan tegenwoordig hand in hand.

 

Uit ervaring kan ik je vertellen dat dit niet het geval is. De dieetcultuur, die ik hier boven beschreef, is doorgeslagen. Geluk en slank of strak zijn, zijn niet hetzelfde. In tegendeel. Op het moment dat jij in je leven obsessief bezig bent met voeding, beweging en hoe je lichaam uitziet, betekent dat dat je op een ander vlak in je leven geen voldoening of geluk kan vinden. Voeding, lichaam en beweging zijn slechts een afleiding van hetgeen waar het écht om gaat, de kern. Diëten houdt je klein. Als je gaat diëten betekent dat dat je tegen jezelf zegt: Jij bent nu niet goed genoeg. Veel mensen voegen daar nog aan toe: Ik ben pas goed genoeg als ik shape X of gewicht X heb. Terwijl, lieve mensen, geluk is NU. Geluk is NIET een bepaald gewicht of een bepaalde shape. 

 

Gooi die weegschaal uit het raam, want het is slechts een stuk plastic dat hélemaal niks zegt over wie jij als mens bent. Jij bent zóveel meer dan hoe je lichaam uitziet, dan wat je eet en hoeveel je wel of niet beweegt of sport. Jij bent een lieve vriendin, moeder, dochter, een behulpzame collega of een vriendelijke buurvrouw of – man. Jij bent zóveel meer!

 

Mensen die al lang in gevecht zijn met hun gewicht, met eten en/of bewegen, hebben zichzelf waarschijnlijk jarenlang tekort gedaan. Ze hebben geloofd dat wat hun hoofd hen vertelde, hetgeen dat versterkt werd door de dieetcultuur waar we in leven, de waarheid was. Maar dat is het niet. De waarheid is dat jij mag gaan luisteren naar de signalen van je lijf. Heb je honger? Eet! Ook al is dit meer dan je ‘normale’ portie. Ben je moe? Rust! Ook al sla je hierdoor een work- out over. Who cares?!

 

Alsjeblieft, ga aan de slag en herstel de relatie die jij tot je lichaam hebt. Je hebt maar één lichaam en behandel dit met respect. Je mag je lichaam gaan zien als je thuis, je beste vriend. En hoe zou jij voor je beste vriend/vriendin zorgen? Je lichaam heeft genoeg doorstaan in de tijd dat je het restricties oplegde. Het verdient het om met liefde behandeld te worden. Je mag gaan samenwerken met je lichaam, een team vormen met je lichaam en een dikke middelvinger naar deze zieke dieetcultuur opsteken! 

Reactie plaatsen

Reacties

Eric (Eetstoornisvrij
3 jaar geleden

Inderdaad: exit weegschaal en niet overmatig bewegen 👍🏻

Nira Shalom
2 jaar geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam, en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak.
1) Liefdespreuken
2) Verloren liefdespreuken
3) Echtscheidingsspreuken
4) Huwelijksspreuken
5) Bindende spreuk.
6) Verbreekspreuken
7) Verban een geliefde uit het verleden
8.) U wilt promotie maken in uw kantoor
9) je geliefde willen bevredigen
10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt
Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing
via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Alexis Bergmann
12 dagen geleden

Ik heb vanaf het begin gezworen nooit een bedrieger te zijn en heb mijn standpunt gehandhaafd om ervoor te zorgen dat ik een gelukkig thuis zou bouwen, maar helaas vertrouwde mijn vrouw me nooit genoeg. Ik heb maandenlang rondgezworven om haar terug te krijgen en heb hulp gezocht bij verschillende bronnen, waaronder haar familie, maar het heeft nooit tot succes geleid. Ik kwam in contact met Dr. Ilekhojie, aan wie ik in het eerdere stadium twijfelde toen ik contact opnam. Ik moest de hoop levend houden en volgde de procedures op, precies zoals hij alles aan mij had uitgelegd. Hij verzekerde me dat ze binnen 3 dagen zou terugkeren als hij klaar was met zijn verzoeningsritueel. Het was de derde keer dat ze belde dat het tot me doordrong dat alles wat Dr. Ilekhojie zei waar was, omdat ik eerder mensen had ontmoet die het beloofden maar faalden. Ik vertel iedereen over Dr. Ilekhojie en zijn vriendelijke hart om mensen te helpen. Bel/WhatsApp +2348147400259 E-mail; gethelp05@gmail.com