Rusten

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 15:50

 

Als rusten voor jou niet vanzelfsprekend is, dan is deze blog voor jou...

 

 

Rusten is moeilijk voor je? Je hebt altijd het gevoel dat je iets “productiefs “ of iets “actiefs” moet doen? Zitten op je kontje en een film of serie kijken is lastig voor je? Ik zie je, ik voel je en sterker nog... ik was er ook zo eentje.

Ik heb rusten moeten oefenen, net zo oefenen als luisteren naar m’n lichaam als het op eten aankomt, fietsen zonder zijwieltjes of een taal voor school. Ik moest het doen, ik moest de onrust voelen en toch blijven zitten, ik moest me ongelukkig voelen en toch blijven zitten. Wat ik ook voelde, ik moest blijven zitten.

De eerste keer was ellendig, de tweede keer al iets minder en dat ging zo door... totdat ik gisteren ziek wakker werd. Koorts, koud, buikpijn. Ik stond op, verzorgde de ontbijtronde voor ons gezin en kroop op de bank. Ik werd ingestopt door onze oudste zoon en toen ik wakker werd was manlief alweer thuis van het fietsen. Ik verplaatste me van de bank naar het bed waar ik de rest van de dag heb doorgebracht! Ik was mezelf dankbaar dat ik dit geoefend had, dat ik mocht blijven rusten omdat mijn lichaam dat vroeg, mocht blijven liggen omdat dat hetgeen was dat mijn lichaam nodig had. Liggen, rusten zonder schuldgevoel! Dit is net zo belangrijk om te oefenen als meer eten of beter naar je lichaam luisteren qua voeding. Rusten is oké, rusten is goed, rusten mag je oefenen, luieren mag je oefenen!

Reactie plaatsen

Reacties

Marij
3 jaar geleden

Beterschap britt

Jacqueline Tenneij
3 jaar geleden

Dat is een lastige Britt. Ik heb net een 6 uur durende operatie aan de alvleesklier achter de rug maar vond toch dat ik de volgende morgen mezelf moest verzorgen opde badkamer. Hoezo geen rust🤣. Fijne feestdagen

Priscilla
3 jaar geleden

Herkenbaar, zo moeilijk, verplicht rusten! Zeker als je voor je gevoel al veel te lang "rustig aan" hebt gedaan! Ik blijf oefenen 😉