Ouderschap

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 14:59

Ouderschap

 

Naast de zoektocht naar mezelf ben ik ook nog moeder van vier prachtige kinderen. De mooiste kinderen van de hele wereld als je het mij vraagt. 

Ik heb drie jongens gevolgd door een meisje.

Ik vind het ouderschap mooi, leuk maar ook soms pittig. Niet weten of je het goed doet, niet weten of ze later worden zoals jij graag hebt dat ze worden, bang om fouten te maken. 

Dat maakt het moederschap meteen heel pittig. Ik probeer het nu dan ook van dag tot dag te bekijken. Te onderzoeken wie welk gedrag vertoond en waarom.  Zoeken naar wat werkt voor de een maar absoluut niet werkt voor de ander. 

Met vier kleine kinderen is het leven nooit saai, nooit rustig, soms zelfs te druk. Gelukkig kunnen we van alle kanten enorme hulp en steun verwachten, denken mensen met ons mee, sturen ze wat bij, geven ze advies en nemen ze soms de kinderen een nachtje over zodat we wat tijd samen hebben. Soms duren dagen lang, dan zijn de kinderen druk en is het in mijn hoofd ook een chaos maar aan het einde van de dag als ze me dan vertellen dat ze me zoveeeeeeel lief vinden dan vergeet ik alles, dan vergeet ik de momenten dat ik het even allemaal te veel vond, dan vergeet ik dat er eentje op de muur gekleurd had, dan vergeet ik dat de ander er met m'n nagellak vandoor was gegaan of dat de shampoo door de keuken verspreid werd dan vergeet ik alles en dan voel ik me geliefd, gezien en gewaardeerd.

 

Hebben jullie ook wel eens van die dagen dat niets lijkt te werken?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.